Over deze website

Op deze website staat informatie voor mensen met orthopedische klachten. Dat zijn klachten aan botten, pezen, spieren, banden of gewrichten. Deze geven meestal pijn bij bewegen.

De website is gemaakt door de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV); de wetenschappelijk vereniging voor orthopedisch chirurgen. Bij het schrijven van de teksten werken wij samen met de werkgroepen van de NOV. Dat zijn orthopedisch chirurgen met bepaalde specialisaties.

Wilt u informatie van deze website gebruiken? Neem dan contact op via communicatie@orthopeden.org. Wilt u vanaf uw website linken naar deze website? Dat mag!

Disclaimer

Uw situatie kan anders zijn dan op deze website. Bedenk dus dat deze website geen vervanging is voor een afspraak met de orthopedisch chirurg of de huisarts! Voor een persoonlijk advies moet u een afspraak maken met een arts.

De NOV is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg van het gebruik van de adviezen op deze website.

Colofon

Fotografie
Puur Pulles Fotografie, Hans van der Beele, Amphia Breda, Werry Crone

Illustraties
Myrthe Boymans

Eindredactie
Nederlandse Orthopaedische Vereniging (communicatie@orthopeden.org)

Magazine Zorg voor Beweging

De NOV maakt ook een magazine voor patiënten.
Bekijk de magazines van de afgelopen jaren.
In september 2023 verscheen een publiekskrant Zorg voor Beweging. Vakgroepen orthopedie kunnen deze krant gratis bestellen (voor in de wachtkamers orthopedie maar ook om neer te leggen bij huisartsen, fysiotherapeuten, kappers, bibliotheken enz.)